Honger naar lezen?
Voed jezelf met boeken!

Tijdens mijn opleiding en op mijn weg in de wereld van de Kruidengeneeskunde en de Traditionele Chinese Geneeskunde zal ik regelmatig met mijn neus in de boeken zitten. Ik hou van lezen en me verdiepen in de materie!

De boeken, e-books, gidsen, Materia medica, en al het leesvoer wat ik op mijn kruidenweg tegenkom deel ik hier met jou ter inspiratie, en om jou verder te helpen met het kiezen en het lezen van boeken.

Zodra ik een nieuw boek tegenkom, zal ik mijn boekenlijst aanvullen op deze pagina. Als je vragen hebt over een boek, kun je me gerust een bericht sturen.


Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Om mezelf te kunnen ondersteunen in mijn studie, de aanschaf van boeken, kruidenmaterialen om mee te kunnen werken en wie weet voor het opzetten van mijn eigen praktijk, ontvang ik een kleine bijdrage als je een aankoop doet via mijn links. Ik waardeer al je support die je hebt laten zien ter ondersteuning van mijn studie en dank jou hierbij voor het lezen van mijn blog en artikelen. Ik doe enkel aanbevelingen voor producten die ik zelf ook gebruik. Bij deze mijn oprechte dank!


Boekenlijst

Jeremy Ross. Revealing the unique character of each herb, with clear details of safe and effective use: + lists of herbs for Chinese syndromes and Western disorders.
De bekende kruidenvrouw Daniëlle Houbrechts beschrijft hoe je kruiden zelf kunt kweken, hoe je ze het beste verzorgt en oogst, wat je allemaal ermee kunt doen in de keuken, welke middeltjes je kunt maken tegen allerlei kwaaltjes en hoe je ze omtovert tot zalige beautyproducten.
Giovanni Maciocia. Een complete basishandleiding voor acupuncturisten en fytotherapeuten. De laatste uitgave van dit heel populaire boek blijft de Westerse lezers een duidelijke verklaring van de theorie en de praktijk van de Chinese geneeskunde verschaffen.
Anthony William. In dit revolutionaire boek vertelt Anthony over hoe hij al vroeg in zijn leven medium werd en welke invloed dit heeft gehad op zijn eigen ontwikkeling en leven. Ook deelt hij zijn kennis over wat hij in de afgelopen 25 jaar geleerd heeft over de manier waarop we kunnen genezen, de reden waarom deze informatie de komende decennia nog niet opgepakt zal worden door de reguliere geneeskunde en de enorme kracht van natuurlijke voeding en leefstijl. Daarnaast deelt hij kennis die nog nooit op een andere plek zo duidelijk beschreven is, zoals over de werkelijke oorzaak van de ziekte van Lyme en de schildklieraandoening Hashimoto
Jutta Koehler. Wat hebben mijn koude voeten met voeding te maken? Waarom droogt mijn huid uit als ik veel groene thee drink? Bestaat er een ontbijt dat me energie geeft voor de hele dag?
Daniel Reid. Illustrated with many photographs, this book explores Chinese tea in its manifold varietes, its long and colorful historical development in China, and its refinement as a mainstay of Chinese culture.
Dr. Maoshing Ni. The Neijing is one of the most important classics of Taoism as well as the highest authority on Traditional Chinese Medicine. Its authorship is attributed to the great Huang Di, the Yellow Emperor. This new translation consists of 81 chapters of the section of the Neijing known as the Suwen.
De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op een eeuwenoude schat aan ervaringen van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Dr. Silvana Schwitzer. Vuurman & Watervrouw biedt, op basis van de energie-principes die volgens de taoïstisch leer de individuele mens bepalen, een leidraad voor het zelf creëren van een harmonieus evenwicht in de tegengestelde yin- en yangkrachten die in ieder mens werkzaam zijn.